Evangelisatie vanaf de Afrikaanse Oostkust

Evangelisatie vanaf de Afrikaanse Oostkust

Jaarlijks willen we via online kanalen miljoenen onbereikten in Afrika bereiken met het evangelie, en hen de mogelijkheid bieden voor persoonlijke verdieping in het christelijk geloof.

Locatie

Kenia, Oost-Afrika

Taal

Engels, Swahili

Benodigd bedrag

25.000

Reeds gedoneerd

Steun dit project!

Waarom is dit project nodig?

Waarom is dit project nodig?

Kenia is in de Oost-Afrikaanse regio een politiek/economisch stabiel land met een grondwettelijk geregelde vrijheid van godsdienst. Dat maakt Kenia bij uitstek geschikt als fysieke uitvalsbasis voor online evangelisatie onder de ca. 80 miljoen mensen die de taal Swahili spreken in Tanzania, Oeganda, Burundi, Rwanda, het oosten van Congo-Kinshasa, het noorden van Malawi en Mozambique, en natuurlijk Kenia zelf.

Stichting GlobalRize heeft een ondernemende afgestudeerde pastor (in het dagelijks leven werkzaam als coördinator Bijbelvertalingen voor een kerk in Nairobi) bereid gevonden om de rol van directeur GlobalRize Kenia op zich te nemen. Deze Keniase pastor heeft een grote passie om onbereikten te bereiken met Gods Woord en hen geestelijk te zien transformeren.

GlobalRize hecht aan het bereiken van de Afrikaanse bevolking een dermate groot belang dat onze evangelisatiestrategie voor dit continent voorziet in drie kantoren (Nigeria, Zuid-Afrika en Kenia). Hier kunnen medewerkers fysiek samenkomen om elkaar te versterken en bemoedigen, ideeën uit te werken, en hun eigen levenservaring meenemen bij het opzetten van strategieën voor de vele culturen die het Afrikaanse continent rijk is. Dit alles onder leiding van een vestigingsdirecteur die door zijn eigenaarschap groei verwezenlijkt en het team persoonlijk kan leiden.

De activiteiten

De activiteiten

Dit project betreft de oprichting van een GlobalRize-kantoor in Kenia, dat zelfstandig opereert binnen de GlobalRize International organisatie. Hiermee zijn de onderstaande aspecten gemoeid:

 • Formele aanstelling van de beoogde vestigingsdirecteur
 • Juridische oprichting van het kantoor in Kenia zelf
 • Persoonlijke begeleiding op locatie tijdens de opstartfase, zowel qua zendingswerk maar ook m.b.t. administratieve processen, donateursregistratie, vrijwilligersbeleid, etc. etc.
 • Huisvesting: bescheiden kantoorinrichting/-middelen
 • Ontwikkeling van een eigen website
 • Ontwikkeling van een strategie waarmee het kantoor zelfvoorzienend kan functioneren maar ook activiteiten coördineert met de overige Afrikaanse kantoren
 • Praktische begeleiding en monitoring vanuit GlobalRize International zodra het kantoor in Kenia operationeel is en totdat het kantoor zelfstandig opereert
 • Een bescheiden startkapitaal

Impactvol investeren
met eeuwige betekenis.

Impactvol investeren
met eeuwige betekenis.


Wat zijn de beoogde resultaten?

 • De komende drie jaar een operationeel, zelfvoorzienend fysiek kantoor opzetten dat voldoende werk- en trainingsplekken biedt aan een toegerust professioneel kernteam dat zelfstandig en slagvaardig bouwt aan know-how, eigen PR en alle relevante backoffice werkzaamheden
 • Een gecontextualiseerd ‘Van scherm naar kerk’-traject met voorbeelden van Afrikanen die de weg naar een kerk hebben gevonden dankzij online evangelisatie
 • Een netwerk van regionale, gedreven vrijwilligers die vanuit hun eigen taal/dialect en maatschappelijke positie het evangelie brengen aan hun bevolkingsgroep
 • Jaarlijks >5.000 cursisten die deelnemen aan Bijbelcursussen
 • Jaarlijks >10.000 zoekenden die met GlobalRize in gesprek treden via chat (social media communicatiemiddel)
 • Op termijn: het aanbieden van de GlobalRize Voorgangerstraining, eerst in het Engels en later ook in Afrikaanse talen

Samen impact maken

Samen bereiken we meer! Door jouw financiële steun en onze expertise te bundelen, gaan we onze mooie doelstellingen écht realiseren. Jouw steun betekent meer dan alleen een financiële transactie. We houden je dan ook persoonlijk op de hoogte van de voortgang en resultaten. Jaarlijks plannen we desgewenst met jou een voortgangsmoment om de resultaten van ons gezamenlijke project door te nemen. Op deze manier werken we transparant, doel- en resultaatgericht. 

Steun dit project

Steun dit project

GlobalRize zet zich dagelijks in voor de verspreiding van het evangelie via internet, wereldwijd. Samen met jouw organisatie, stichting of fonds wil GlobalRize gaan voor de krachtige missie: het bereiken van mensen over de hele wereld met de boodschap van geloof, hoop en liefde.


Dit doen we door middel van doelgerichte online advertenties op sociale media, persoonlijke gesprekken via chats en verdiepende online Bijbelcursussen.

Jouw organisatie, stichting of fonds heeft de unieke kans om een wereldwijde impact te maken door een online evangelisatieproject te ondersteunen. Een investering die niet alleen van materiële waarde is, maar ook een eeuwigheidswaarde voor mensenlevens heeft.

Eerst een persoonlijk gesprek?

We staan je graag te woord.

Eerst een persoonlijk gesprek?

We staan je graag te woord.

Getuigenis

Loise uit Kenia: ‘Het was alsof mijn mentor naast me zat’

Loise uit Kenia: ‘Het was alsof mijn mentor naast me zat’

GlobalRize verhaal: Loise uit Kenia: ‘Het was alsof mijn mentor naast me zat’
Loise (24) uit Kenia deed tien maanden over de ‘Life of Jesus’- cursus. Ze begon aan de cursus in een periode dat ze zich wanhopig voelde door problemen op financieel en relationeel gebied. Maar door het standvastige contact met haar mentor, Betty, leerde ze Jezus op een nieuwe manier kennen.
Scroll to Top