Taal van Drie Continenten

Taal van Drie Continenten

In 2024 willen we via online kanalen 7 miljoen onbereikten in de taal Amhaars bereiken met het evangelie en hen de mogelijkheid bieden voor persoonlijke verdieping in het christelijk geloof.

Locatie

Afrika, Amerika, Europa

Taal

Amhaars

Benodigd bedrag

5.800

Reeds gedoneerd

Steun dit project!

Waarom is dit project nodig?

Waarom is dit project nodig?

De taal Amhaars is bij veel mensen volledig onbekend. Toch heeft deze taal een groot bereik op zowel het Afrikaanse als het Amerikaanse continent en wordt hij in diverse Europese landen gesproken – in totaal door meer dan 80 miljoen mensen. Na het Arabisch is Amhaars de meest gesproken Semitische taal ter wereld, en het is de officiële taal van Ethiopië. Een sterke evangelieverkondiging in deze taal staat daarom hoog op het prioriteitenlijstje van GlobalRize.

Er is in de 21e eeuw veel geestelijke nood in het land waar ooit de Ethiopische kamerling naar terugkeerde, nadat hij van Filippus het evangelie gehoord had (Handelingen 8). Grote etnische groepen (Oromo’s, Amharen, Tigrays, Somaliërs) zijn regelmatig in conflict, waardoor de stabiliteit en machtsverhoudingen in Ethiopië precair zijn. In de regio Tigray is de lokale bevolking regelmatig het slachtoffer van wreedheden, oorlogsmisdaden, of zelfs genocide. Het christendom is er de grootste godsdienst, maar velen kennen Jezus Christus niet als hun Verlosser.

Ons toegeruste en voortvarende taalteam Amhaars gaat graag aan de slag met de groeipotentie die er in de taal Amhaars is. Met name in Ethiopië zelf is het door de oorlog in de regio Tigray van groot belang om mensen te bereiken met het evangelie van de Vredevorst. Wil jij dit impactvolle project financieel steunen?

De activiteiten

De activiteiten

  • Het faciliteren van een groeiend team Amhaarssprekende mentoren voor de gratis GlobalRize Bijbelcursussen
  • Het werven van vrijwilligers met de juiste creatieve capaciteiten om social media-activiteiten op te zetten
  • Het uitzetten van advertenties om mensen via social media te bereiken met het evangelie
  • Het beschikbaar stellen van online cursussen (o.a. de Bijbelcursus, de Discipelschapscursus en, in de toekomst, de Voorgangerstraining)
  • Het uitwerken van nieuwe online initiatieven (o.a. op social media-kanalen) waarvoor vertaalwerkzaamheden en redactiewerk uitgevoerd moeten worden

Impactvol investeren
met eeuwige betekenis.

Impactvol investeren
met eeuwige betekenis.


Wat zijn de beoogde resultaten?

  • Circa 1 miljoen onbereikten in aanraking laten komen met het christelijk geloof via online advertenties op Facebook
  • Circa 600 chatgesprekken voeren met onbereikten
  • Circa 5.000 onbereikten een online cursus laten volgen voor persoonlijke verdieping in het christelijk geloof
  • Christenen die Jezus Christus nog niet als persoonlijke Verlosser kennen, met Hem bekendmaken

Samen impact maken

Samen bereiken we meer! Door jouw financiële steun en onze expertise te bundelen, gaan we onze mooie doelstellingen écht realiseren. Jouw steun betekent meer dan alleen een financiële transactie. We houden je dan ook persoonlijk op de hoogte van de voortgang en resultaten. Jaarlijks plannen we desgewenst met jou een voortgangsmoment om de resultaten van ons gezamenlijke project door te nemen. Op deze manier werken we transparant, doel- en resultaatgericht. 

Steun dit project

Steun dit project

GlobalRize zet zich dagelijks in voor de verspreiding van het evangelie via internet, wereldwijd. Samen met jouw organisatie, stichting of fonds wil GlobalRize gaan voor de krachtige missie: het bereiken van mensen over de hele wereld met de boodschap van geloof, hoop en liefde.


Dit doen we door middel van doelgerichte online advertenties op sociale media, persoonlijke gesprekken via chats en verdiepende online Bijbelcursussen.

Jouw organisatie, stichting of fonds heeft de unieke kans om een wereldwijde impact te maken door een online evangelisatieproject te ondersteunen. Een investering die niet alleen van materiële waarde is, maar ook een eeuwigheidswaarde voor mensenlevens heeft.

Eerst een persoonlijk gesprek?

We staan je graag te woord.

Eerst een persoonlijk gesprek?

We staan je graag te woord.

Getuigenis

Amhaars team voorziet in grote behoefte

Amhaars team voorziet in grote behoefte

In het nieuws wordt er maar weinig aandacht aan besteed, maar dat verandert er niets aan dat Ethiopië wordt verscheurd door conflicten. Dat stelt ons team voor het Amhaars (de taal van Ethiopië) voor enorme uitdagingen. Tegelijkertijd is deze online bediening tot grote zegen!
Scroll to Top