Evangelisatie Langs de Zijderoute

Evangelisatie Langs de Zijderoute

We willen met dit tweejarig project via online kanalen 1 miljoen onbereikten in het Oezbeeks bereiken met het evangelie en hen de mogelijkheid bieden voor persoonlijke verdieping in het christelijk geloof.

Locatie

Centraal-Azië

Taal

Oezbeeks

Benodigd bedrag

5.000

Reeds gedoneerd

5%

Steun dit project!

Waarom is dit project nodig?

Waarom is dit project nodig?

In de regio’s van Centraal-Azië waar de taal Oezbeeks gesproken wordt (Tadzjikistan, Kirgizië, Kazachstan, Turkmenistan, Turkije, een deel van China, Afghanistan en natuurlijk Oezbekistan zelf) is 96% van de bevolking moslim. De kans dat mensen in deze regio’s door contact met een christen in hun omgeving over Jezus Christus horen, is daarom niet zo groot. Maar, ze zoeken des te meer naar waarheid en antwoorden op internet.

De supergemotiveerde Nederlandse zendeling die zijn activiteiten in Oezbekistan al jaren combineert met zijn rol als taalteamleider voor GlobalRize, wordt overstelpt door vragen en berichten van zoekenden. Deze zoekenden hebben vaak een moslimachtergrond. Het team beschikt over beperkte capaciteit om advertenties en berichten te maken en plaatsen op social media (m.n. Messenger), vertaalwerk te doen en tekst te redigeren. De taalteamleider voert zelf de online gesprekken op Messenger. Dankzij banden met plaatselijke christelijke leiders worden serieuze belangstellenden in contact gebracht met lokale kerken en/of ontvangen een Bijbel.

Meer menskracht, meer harten bereiken om de geestelijke honger van de Oezbeekssprekenden te stillen – dat is de kern van dit project. De vraag vanuit de zoekenden is er al; meer aanbod van respons kunnen we samen realiseren. Met jouw steun kan een werving opgestart worden om de slagkracht van dit team te versterken. Help je mee om in 2024-2025 het aantal contacten via de online chat te vergroten? In een klein taalteam als Oezbeeks heeft elke extra vrijwilliger grote impact!

De activiteiten

De activiteiten

  • Een online advertentiecampagne voor de werving van een of meerdere Oezbeekssprekende christenen om het taalteam te versterken
  • De personele versterking inwerken op chatwerkzaamheden en indien mogelijk ook mentorwerk t.b.v. de Bijbelcursus

Impactvol investeren
met eeuwige betekenis.

Impactvol investeren
met eeuwige betekenis.


Wat zijn de beoogde resultaten?

  • Maandelijks 10.000 mensen (waarvan 95% moslim is) bereiken via sociale media
  • Jaarlijks via de chat contact met 1750 mensen
  • Cursus-activiteiten ontwikkelen

Samen impact maken

Samen bereiken we meer! Door jouw financiële steun en onze expertise te bundelen, gaan we onze mooie doelstellingen écht realiseren. Jouw steun betekent meer dan alleen een financiële transactie. We houden je dan ook persoonlijk op de hoogte van de voortgang en resultaten. Jaarlijks plannen we desgewenst met jou een voortgangsmoment om de resultaten van ons gezamenlijke project door te nemen. Op deze manier werken we transparant, doel- en resultaatgericht. 

Steun dit project

Steun dit project

GlobalRize zet zich dagelijks in voor de verspreiding van het evangelie via internet, wereldwijd. Samen met jouw organisatie, stichting of fonds wil GlobalRize gaan voor de krachtige missie: het bereiken van mensen over de hele wereld met de boodschap van geloof, hoop en liefde.


Dit doen we door middel van doelgerichte online advertenties op sociale media, persoonlijke gesprekken via chats en verdiepende online Bijbelcursussen.

Jouw organisatie, stichting of fonds heeft de unieke kans om een wereldwijde impact te maken door een online evangelisatieproject te ondersteunen. Een investering die niet alleen van materiële waarde is, maar ook een eeuwigheidswaarde voor mensenlevens heeft.

Eerst een persoonlijk gesprek?

We staan je graag te woord.

Eerst een persoonlijk gesprek?

We staan je graag te woord.

Getuigenis

Oezbeekse team heeft veel contact met moslims

Oezbeekse team heeft veel contact met moslims

Ons Oezbeekse team voert elke week tientallen chatgesprekken, vooral met moslims. Onze teamleider, Piet Dekker (niet zijn echte naam) vertelt over de mooie contacten die er zijn. Maar ook over hoe moeilijk het kan zijn als het contact wordt verbroken en je niet weet hoe het met iemand gaat.
Scroll to Top